En İyi Kedi Maması Nasıl Seçilir?

05-05-2022 21:33
En İyi Kedi Maması Nasıl Seçilir?
Kedi sahiplenmek, besleyip büyütmek bir hayli meşakkatli bir süreç. Gerçekten bu mucizevi varlıklara gönül vermiş, hayvan dostlarını canı kadar çok seven insanların bu süreçte yapmayacağı fedakarlık yok. Bu fedakarlıklardan biri de en iyi kedi maması seçimi yapmak. Veterinerler bu konuda gereken bilgiyi veriyor. En iyi kedi maması nasıl seçilir? sorusu uzmanların uyarılarıyla yanıt buluyor. 
 
İnsanlar için bilinen bir gerçek vardır. Bu da beslenmenin çok yönlü ve dengeli olmasıdır. Vitamin, mineral, karbonhidrat ve proteinlerin günlük belirli dozlarda alınması ve kontrollü olması dengeli beslenmenin ilk kuralıdır. Bu minvalde en iyi kedi maması seçimi de bütün bu beslenme göstergelerinin 'en dengeli' şekilde sağlandığı mamalardan yapılmalıdır.
 

EN İYİ KEDİ MAMASI SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Kedi maması seçmek dikkat gerektiren bir iş. Cat Canis olarak sizler bu seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken, tamamı uzmanlar tarafından çeşitli bilimsel makalelerde derlenmiş önerilerimiz şöyle;

YAŞA DİKKAT EDİLİR

Kedi maması seçerken dikkat edilmesi gereken ilk nokta kedinizin kaç yaşında olduğudur. En iyi kedi maması, kedinizin yaşına en uygun kedi mamasıdır. Kediniz henüz 1 yaşında değilse ayrı mama, 1-3 yaşında ise ayrı mama, 3 yaşından büyük ise ayrı mama seçenekleri vardır ve bu alacağınız mamalar üzerinde yazmaktadır.

En iyi kedi maması seçimi

KEDİNİZ KISIRSA FARKLI MAMA

Kedi maması seçerken bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta kedinizin kısırlaştırma ameliyatı geçirip geçirmediğidir. Kedi mamaları üzerinden kedinizin durumuna göre bunun da uyarısı bulunmaktadır.

EN İYİ KEDİ MAMASI İÇERİĞİ NASIL OLMALIDIR?

En iyi kedi maması en dolu içeriğe, en kaliteli besin değerlerine ve dengeli bir tabloya sahip olmalıdır. Vitamin, mineral, protein gibi unsurlar dengeli yayılmış olmalıdır. Kedinizin sindirim sistemine zarar verebilecek, tüylerindeki parlaklığı yok edecek, piyasada kendisini ispatlamamış, sadece ucuz diye satılan mamalar kısa vadede canınız kadar sevdiğiniz patili dostunuzun sağlığına büyük zarar vereceği için kesinlikle uzak durmanız gereken ürünlerdir.

EN İYİ KEDİ MAMASI FİYATLARI

Son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle kedi sahipleri ceplerinin de hesabını bilmek zorunda kalıyorlar. İşbu nedenle kedi maması alırken fiyatları da çok önemli oluyor.

Elbette mama fiyatları firmaya, ürüne, kedinizin yaşına veya kısır olup olmamasına göre değişim gösteriyor.

Fakat bu unsurlardan hangisi olursa olsun, en uygun fiyatlı kedi mamaları her zaman olduğu gibi yine Cat Canis'te.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.