Kedi Maltı Nedir? Kedi Maltı Ne İşe Yarar?

17-05-2022 01:13
Kedi Maltı Nedir? Kedi Maltı Ne İşe Yarar?
Kedilerinin sağlığına değer veren ve patili dostlarımızın sağlığını korumak isteyenler kedi maltı ile ilgili mutlaka bir şeyler duymuştur. Fakat bu duyumlar yetersiz. Duyumlar ile kedinizin sağlığını koruyamazsınız. İşbu nedenle bir çok vatandaşımız kedi maltı ne işe yarar? sorusuna yanıt arıyor.
 
Kedi maltı gerçekten mucizevi bir ürün. Kedinizin sağlığını koruyup destekleyen bu ürünler bir çok veterinerde veya pet shopta bulunabilen ürünler. Fakat kullanım alanları ve nedenleri bir hayli önem arz eden bir konu.
 

KEDİ MALTI NEDİR?

 
Kedi Maltı veya Kedi Malt Macunu bitkisel aromalar içeren macunlardır. Tamamen bitki yağları ile üretilmiş, lif içerikli, malt özleri ile birleştirilmiş özele karışımlardır. Kedinizin keyifle yemesi ve kaçmaması için özel aromalar eklenmiştir. 
 
Kedi Maltı
 

KEDİ MALTI NE İŞE YARAR?

 
Kedi maltı kedinizin öksürük, fazla kusma, sindirim sistemi problemleri yaşadığı durumlarda sağlığını korumak ve düzenleme amacıyla kullanılır. Faydaları;
 
  • Kedinizin yuttuğu tüylerin dışkı ile atılmasını sağlar
  • Kedinizin sindirim sistemini destekler
  • Tüy çıkarma sebepli öksürme, öğürme ve kusmaları azaltır
  • Tüylerin kedinizin midesinde topaklanmasını engeller
 

SOKAK KEDİSİNE MALT VERİLİR Mİ?

 
Sokak kedileri genelde sindirim ve bağırsak sistemini bozacak olan tüy topaklanma sorununu çim yiyerek çözmektedir. Yedikleri çim sayesinde tüylerini kusarak çıkarıyorlar. Böylece herhangi bir sorun yaşamıyorlar. Ama yine de sokakta sürekli baktığınız bir kedi varsa ve mide sorunları yaşıyorsa destekleyici olarak kedi maltı kullanılabilir.
 
Kedi Maltı
 

KEDİ MALTI NE SIKLIKTA VERİLMELİDİR?

 
Doğadaki pek çok ilacın ve destekleyici ürünün dozu önemlidir. Doz aşımı her zaman önemlidir. Kedi maltının da kullanımı için doz önemli. Fakat dozlar kedinin yapısına göre değişir.
 
Örneğin, yaşı küçük ve tüyleri kısa kedilerde kedi maltı az kullanılır. Fakat yaşı büyük ve uzun tüylü kedilerde kedi maltı daha sık kullanılır.
 

EN İYİ KEDİ MALTI HANGİSİDİR?

 
En iyi gibi bir kavram fazlaca iddialı olsa da, iyi kedi maltı alabileceğiniz bir çok firma bulunmaktadır. Bunların bir çoğu Cat Canis bünyesinde bulunmaktadır. En iyi kedi maltı Cat Canis bünyesinden alınabilir. Ayrıca uygun fiyatlar ve sıkça güncellenen kampanyaları firmamızdan bulabilirsiniz. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.