Kedi maması nasıl verilir?

26-04-2022 22:50
Kedi maması nasıl verilir?
Kedileri mamaya alıştırmak için kedi maması nasıl verilir? sorusunun yanıtı bir hayli kritik. Çünkü mamaya alıştırmayı başaramadığınız kediniz dengeli ve sağlıklı beslenmekten mahrum kalabilir. Bunun için kedi mamasını belirli usullerde ve periyotlarda vermek, doğru yöntemi uygulamak bir hayli kritik.
 
Kedisini ilk kez kuru mamaya alıştırmak isteyenler kedi maması nasıl verilir? sorusuna yanıt arıyor. Kedilerin mamaya alıştırması için bir kaç yöntem uygulayabileceğiniz gibi, kesinlikle kaçınmanız gereken yöntemlerin de var olduğunu unutmamanız gerekiyor.
 
Kedi maması nasıl verilir?
 

KEDİ MAMASI NASIL VERİLMELİ?

 
Kediniz ilk kez kuru mama yiyecekse alışması için belirli yöntemler uygulamanız gerekli. Doğrudan mama vermek kedinizin bu ürünleri sevmemesine, bu nedenle düzenli ve dengeli beslenmeyip, kedi sağlığı için kritik olan bu ürünlerden mahrum kalmasına neden olacaktır.
 
1-) Ilık Su ile karıştırmak
 
Yavru kedilerde ilk olarak yaş mama ile başlayan kedi maması yolculuğu, kuru mama aşamasına geçtiğinde ılık su ile karıştırma yöntemiyle kediye verilebilir. Sonrasında kediniz mamanın tadın alışıp, çiğneme refleksini kazanınca kuru mamayı direkt verebilirsiniz.
 
2-) Ödül maması olarak vermek
 
Kedi maması nasıl verilir? diyenler yavru kedinin mamaya alışma sürecinde bunu ödül refleksiyle yapabilirler. Ana yemek öncesi 1-2 tane kuru mamayı ödül olarak vermeniz zamanla kedinizin kuru mamaya alışmasını sağlayacaktır.
 

DİŞİYLE KIRMASI ÇOK ÖNEMLİ

 
Kediler için diş sağlığı çok önemli. Yavru kedinin dişlerinin güçlenmesi için hızlıca kuru mamaya alıştırılıp, mama tanelerini dişiyle kırarak yemesi diş sağlığını olumlu yönde etkileyen bir numaralı faktör.
 

KURU MAMAYI SÜTLE KARIŞTIRMAYIN

 
Süt sanıldığının aksine kedinin sindirim sistemini çok olumsuz etkileyen bir gıda. Haliyle inek sütü ile kedi mamasını karıştırıp vermek bir alıştırma yöntemi değildir ve kedi dostları olanlar tarafından denenmemelidir.
 

CAT CANİS FARKIYLA TANIŞIN

 
Kediyi mamaya alıştırmak çok önemli. Fakat mamayı nereden aldığınız daha önemli.
 
Piyasanın bir numaralı mama tedarikçilerinin başında gelen Cat Canis, uygun fiyatlı kedi maması bakanların ve bunu yaparken kaliteden ödün vermek istemeyenlerin senelerdir değişmez adresidir.
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.