Kediler için zararlı yiyecekler hangileri?

26-04-2022 14:27
Kediler için zararlı yiyecekler hangileri?
Kediler için zararlı yiyecekler gerek sokaktaki kedi dostlarımıza, gerek evlerindeki kedilerin beslenmesini doğru ayarlamak ve onların sağlığını bozmamak adına mutlaka bilinmesi gereken bir konu. Kimilerimiz evlerindeki kedi dostlarını yaş mama veya kuru mama ile beslerken, kimilerimiz sokak hayvanların balık, tavuk ve diğer bazı bizim de yediğimiz besin maddelerini veriyor.
 
Kediler için zararlı yiyecekler istenmeyen sonuçların engellenmesi için mutlaka bilinmesi gereken bir konu. Bazı gıdalar büyük hastalıklara, hatta ölüme dahi yol açabilir. İşte bu yüzden bugün bu konuda merak edilen soruları sizler için yanıtladık.
 

SÜT KEDİLER İÇİN ZARARLI MI?

 
Çocukken izlediğimiz çizgi filmlerin etkisi ile sıkça düşünülen bir yanılgı vardır ki, insanların içtiği paketli sütlerin kedilere verilmesidir. Fakat süt kediler için zararlıdır. Bizlerin sıkça içtiği pastörize inek sütü kedilerin metabolizmasını etkiler ve istenmeyen sağlık problemlerine neden olur.
Kediler için zararlı yiyecekler hangileri?
 
Bunun nedeni inek sütünün içerisinde bulunan maddelerin kedilerin midesi tarafından sindirilememesi. Unutmayın, insan ile kedilerin mideleri tamamen farklı yapıdadır.
 

KEDİLER İÇİN ZARARLI YİYECEKLER ÖLDÜRÜR MÜ?

 
Kedilere verdiğiniz yiyeceklerin zaman zaman kedinizin ölümüne bile neden olabileceği biliniyor. Söz konusu yiyeceklerin fazlaca verilmesi kedinizi bir süre sonra sindirim sistemi hastalıklarına tutulmasına neden olacaktır. Sokak kedilerinde de benzer durumlar görülebilir.
 
Söz konusu yiyecekler;
- Ton balığı
- Dondurma
- Şekerli yiyecekler (tatlılar)
- Çiğ yumurta
- Soğan-sarımsak içeren gıdalar
- Aşırı baharatlı yiyecekler
 
Kedilerde kalıcı sağlık sorunlarına yol açabilir, belirli dozda veya uzun süreli verilmesi halinde ölüme dahi götürebilir.
 

MAMANIZI CAT CANİS'TEN ALIN

 
Bilim çevrelerinin defalarca ispatladığı üzere gerek sokak kedilerinin beslemesinde, gerekse ev kedinizin gıda ihtiyacında en sağlıklı yöntem kediler için özel hazırlanmış mamalardır.
 
Cat Canis bünyesinde satılan tüm mamalar kediler için klinik testlerden başarıyla geçmiş, kedilerin yaşına, kilosuna, zevkine göre özel tasarlanmış ürünlerdir.
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.