Kediler Neden Kısırlaştırılmalı? Kedi Kısırlaştırmak Zararlı Mı?

12-05-2022 01:12
Kediler Neden Kısırlaştırılmalı? Kedi Kısırlaştırmak Zararlı Mı?
Kediler en sevimli dostlarımız. Hele ki yaşları küçükken o tatlı suratları ve enteresan hareketleri ile neşe ve sevinç kaynaklarımız. Fakat belirli bir yaşa geldiklerinde bazı sorumluluklar da beraberinde geliyor. Bu da kısırlaştırma ameliyatı. Kedisini ilk defa kısırlaştıracaklar bunun gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki kediler neden kısırlaştırılmalı?
 
Kedinizin kısırlaştırılmasını ilk kez duyup, kısırlaştırmaya karar verdiğinizde sağdan soldan sıkça; "Kısırlaştırma" telkinlerini duyarsınız. Bu o kadar yaygın bir inanıştır ki siz de zaman zaman yapmamak ile yapmak arasında gider gelirsiniz. Peki kediler neden kısırlaştırılmalı?
 

KEDİLER KISIRLAŞTIRILMALI MI? NEDEN KISIRLAŞTIRMALIYIZ?

 
Kedinizi ister evde, ister dışarda besleyin, kediler kısırlaştırılmalı. Çünkü kısırlaştırılmayan kedi hırçın olur. Kızgınlık dönemlerinde evden kaçmak ve başını belaya sokmak gibi davranışlar gösterebilir.
 
Kediler Neden Kısırlaştırılmalı? Kedi Kısırlaştırmak Zararlı Mı? 

Kedinizi dışarda besliyor veya dışarda bir kediye bakıyorsanız da aynı durumu öneririz. Kediler çok hızlı üreyen varlıklardır. Maalesef bu kadar çok kediye bakmak bir hayli zordur. 
 
Dolayısı ile hem kendiniz için, hem kedinizin sağlığı için kedinizi kısırlaştırmalısınız.
 

KEDİ NASIL KISIRLAŞTIRILIR?

 
Veterinerlerin hemen hepsi kedi kısırlaştırma operasyonunu çok kolay biçimde, hızlı ve steril biçimde yapmaktadır. Bu nedenle bu operasyonun mutlaka veteriner tarafından yapılması gerekmektedir. Bu işin eğitimini almamış kişiler böyle bir işe girişmemelidir.
 

KISIRLAŞTIRMA SONRASI KEDİ BAKIMI

 
Kediniz kısırlaştırıldıktan bir süre sonra veteriner tarafından sahibine teslim edilir. Teslim sonrası boynu çevresine bir huni takılır. Böylece kedinin refleks olarak dikişli yerleri yalaması engellenir.
 
Kısırlaştırma sonrası eğer veteriner yapmadıysa dikişli bölgeye bir iki kez pansuman yapılır.
 
Kısırlaştırma sonrası kedi maması ise karışık verilir. Yani kedi sahibinin kısırlaştırılmış kedi maması ile kısırlaştırılmamış kedi mamasını bir süre karıştırması tavsiye olunur.
 
Bu süreçte en sağlıklı mama ise Cat Canis'ten alınır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.