Kediler neden saklanır? Korkudan mı?

28-04-2022 19:09
Kediler neden saklanır? Korkudan mı?
Evlerine ilk kez kedi kabul edenler, sahiplenenler veya alanlar kedi neden saklanır? sorusunu sıkça sorar. Her davranışı kendine özgü olan bu dostlarımız zaman zaman yatağın altına, masadaki koltukların üstüne, dolabın içerisine veya perdenin arkasına saklanır. Peki bu korkudan mı oluyor? Kedi saklanıyorsa psikolojik sorun mu yaşıyordur? Kedi maması değiştirmekten mi? İşte olası nedenler...
 
Kedi neden saklanır? sorusu kedisine değer verenler tarafından sıkça sorulur. Evcil hayvan besleyip büyütmenin ne kadar zor bir süreç olduğu düşünülünce, bu tür soruların sorulması da son derece normal.
 

KEDİLERİN SAKLANMA NEDENLERİ

Kedilerin saklanmasının bir değil, birden çok nedeni olabilir. Bu nedenleri doğru tahlil ederek yerinde müdahaleler yapmanız son derece önemli. Çünkü sorunun ne olduğu bilmek çözüme gitmenin yarısıdır.

 Bu nedenlere baktığımızda;

AĞRI ÇEKİYOR OLABİLİR

Ameliyat veya iğne sonrası veya dış faktörler nedeniyle vücudunun bir yerinde ağrı oluşan kediniz refleks olarak saklanacaktır. Bu davranışın bir süre devam etmesi normaldir. 

Fakat agresif tavırlar ve saklanma tavrı uzun süre devam ediyorsa veterinere gitmeniz şarttır.

STRES NEDENİYLE YAPABİLİR

Kedilerin saklanma nedenleri arasında stres de yer alır. Çevresel faktörlerin etkisinde kalan kedileriniz, stres nedeniyle çeşitli yerlere saklanma davranışı gösterebilir. Bu süreç uzun olursa yine yolunuzu veterinere çevirmeniz gerekebilir.

KORKUYOR OLABİLİR

Kedi neden saklanır? sorusuna yanıt olarak korku da neden gösterilebilir. Kediler cesurdur. Fakat genetik veya çevresel bir takım faktörler normalde cesaretleriyle nam salmış olan kedilerin saklanmasına neden olarak gösterilebilir.

 MAMA NEDENİYLE OLABİLİR

Ve diğer bir neden mama değiştirmek ve bu değişimde kalitesiz kedi maması kullanmak olabilir. Bunun için doğru ve kaliteli bir mama seçmeli, mama değişim sürecini doğru uygulamalısınız.

Kaliteli bir mama seçimi sadece kaliteli ve konuya hakim bir firma ile olabilir. Bu da Cat Canis farkıyla halletmeniz gereken bir süreç.

Kedi maması noktasında en kaliteli firmalarla iş yapan Cat Canis, size özel fiyatlara ek olarak, mama değiştireceğiniz zaman sizlere bu konuda rehber olmaya da hazır.

 ŞİMDİ ALIŞVERİŞE BAŞLA

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.