Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

20-05-2022 20:35
Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?
Evde veya sokakta baktığınız bir kediyi kısırlaştırmayı seçerseniz bunun meşakkatli bir süreç olduğunu bilmelisiniz. Hassas bünyelere sahip olan kedi dostlarımız kısırlaştırma için bir ameliyat geçirecek. Dolayısı ile iyileşme sürecinde size çokça ihtiyaç duyacak. Kedilerde kısırlaştırma sonrası beslenme bir hayli önem arz eden bir konu.
 
Kedilerde kısırlaştırma sonrası beslenme ile ilgili dikkat etmeniz gereken bir çok nokta bulunuyor. Özel mamalar, yiyip yememesi gereken besinler, bünyelerinin toparlaması için yapılması gerekenler bir hayli kritik.
 
Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Beslenme 

Erkek veya dişi kedi fark etmeksizin kedilerin kısırlaştırma sonrası beslenmesi önemli bir konu. Ameliyat geçirmiş olan bir kedinin toparlanma süreci diyet ile hızlandırılır. Buradaki diyet az yemesi değil, doğru ve düzgün biçimde beslenmesini ifade etmektedir.
 

KISIRLAŞTIRILMIŞ KEDİYİ NASIL BESLEMELİYİM?

 
Kısırlaştırma ameliyatı sonrası kedilerin beslenmesinde ilk dikkat edilmesi gereken nokta anestezi etkisinin bitimine kadar kedinizi beslememenizdir. Aksi durumda sindirim sistemleri bunu kaldırmıyor ve kusuyorlar. Anestezi sonrası beslememe süresi ise kedinizin bünyesine göre değişiyor. 2 saat ile 24 saat arası bir vakit sürebilir. Bu sürenin bitip bitmediğini kedinizi gözleyerek analiz edebilirsiniz. Fakat genelde 12 saat sonrasında mama vermeniz tavsiye edilir.
 
Ameliyat sonrası kedinize mama dışında bir şey vermeniz tavsiye edilmez. Patili dostlarımızın midesi bir süre daha hassas kalacaktır. Burada kritik nokta ise mamanızın besleyici, doygun ve vitamin açısından zengin olmasıdır.
 

AMELİYAT SONRASI KEDİ MAMASI

 
Kedilerinizin kısırlaştırma operasyonları sonrası mamaları bir hayli önemli. Besin değeri düşük, besleyicilik açısından zayıf mamaları kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
 
Cat Canis olarak ameliyatı sonrası kedinizin bünyesinin hızlı toparlaması için zengin içerikli mamalar satıyoruz. Kedi dostlarına değer verenler için fiyatları da makul seviyelerde tutuyoruz.
 
Şimdi ana sayfamızda alışverişe başla, kısırlaştırma sonrası kedinizin ihtiyacı olan mamayı bul.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.