Kedilere Çiğ Et Verilir Mİ? Kedilere Çiğ Besin Vermenin Zararları

17-05-2022 02:02
Kedilere Çiğ Et Verilir Mİ? Kedilere Çiğ Besin Vermenin Zararları
Kedi beslenmesi üzerine bir çok dedikodu ve kulaktan dolma bilginin bulunduğu bir alan. Maalesef toplumumuzda bir çok kişi yaygın inanışlara sıkça kapılıp, kedi dostlarımızın beslenmesi noktasında hataya düşmektedir. Kediye çiğ et vermek, kediye çiğ besin vermek de bu konuda bilgisizce davrananların ortak özellikleri.
 
Kediye çiğ et vermek özellikle bir çok kişinin yanlış bilgilerinden kaynaklanan bir hata. Çünkü kedilerin zaten doğada et yediği, bu nedenle çiğ et vermenin hiç bir zararının olmayacağına dair yaygın bir yanlış inanış mevcut.
 
Kediye çiğ et vermek
 

KEDİYE ÇİĞ ET VERMEK ZARARLI MI?

 
Cevap kesin ve net olarak evet. Kediye çiğ etmek zararlıdır. Çünkü çiğ etler içerisinde salmonella başta olmak üzere bir çok zararlı bakteri barındırır.
 
Bu noktada maalesef bir çok kişi kedinin zaten etobur olduğunu, kedi mamalarının et içeriği barındırdığını, sokaktaki kedilerin etle beslendiğini söylüyor. Fakat bu yanlış. Kedi çiğ et ile değil, doğada avladığı kuş, fare gibi canlıların taze etini yiyebiliyor. Çiğ et ile taze et aynı şey değildir. Kedinize marketten aldığınız çiğ gıdaları vermeniz son derece zararlı bir davranıştır.
 

KEDİYE ÇİĞ SÜT VERİLİR Mİ?

 
Bir dönem çocukluğunu etkileyen çizgi filmlerde bulunan kedilerin keyifle süt içtiğini görmüşsünüzdür. Maalesef bu çizgi filmlerde kedinin çiğ süt içmesinin normal olduğu gösterildi. Fakat sonradan gelen bilimsel veriler gösterdi ki çiğ süt kedinin sindirim sistemini perişan etmektedir. Bu nedenle kediye çiğ süt verilmez.
 
Kediye Çiğ Besin Vermek
 

KEDİYE ÇİĞ CİĞER VERİLİR Mİ?

 
Ciğer de çiğ ve beklemiş et kavramına dahil olduğu için kediye çiğ ciğer de verilmez. Bunun yerine haşlayıp vermeniz bu lezzetten kedilerin de mahrum kalmamasını sağlayacaktır.
 

KEDİYE ÇİĞ YUMURTA VERİLİR Mİ?

 
Büyüklerimiz iyi niyetle bu hatayı çokça yapmaktadır. Fakat bu da yapılmamalı. Kediye çiğ yumurta verilmez. Çiğ yumurta da Salmonella ve E.Coli barındırma ihtimali yüksek gıdalardır.
 

KEDİ MAMASI EN SAĞLIKLISI

 
Durum böyleyken kediye verilebilecek en sağlıklı gıda kedi maması olarak karşımıza çıkıyor. Kedi dostlarımızın metabolizmasına özel hazırlanan mamaları besleme için seçmeniz ister evde, ister sokaktaki kediler için doğru olacaktır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.