Kedilere mama dışında verilebilecek gıdalar

08-05-2022 14:07
Kedilere mama dışında verilebilecek gıdalar
Bir çoğumuz yaşamıştır; Ne zaman sofraya otursak kedilerimiz bize doğru bakarak yemeğimize ortak olmaya çalışırlar. Aslında pek çoğumuz da o sevimli yüzlerine kıyamayıp kedilere mama dışında bir şeyler veririz. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken noktaları gözden kaçırdığımızda sonuç bir felaket olabilir. Peki kediler mama dışında yerler? Ne verilebilir?
 
Kediler etobur canlılar. Bu da ihtiyaç duydukları enerjinin çoğunu proteinlerden aldıkları sonucunu veriyor. Kedi mamaları bu ihtiyacı karşılıyor. Fakat kimi zaman elimizde mama bulunmayabilir veya kediniz mama dışında o an herhangi bir gıda maddesine meyledebilir. Kedilere mama dışında verilebilecekleri bilmek, kedinizin hastalanmaması veya büyük sorunlar yaşamaması için çok kritiktir.
 
Kedilere mama dışında ne verilebilir?

KEDİLERİN SAĞLIĞINI DESTEKLEYEN GIDALAR

 
Kedinize elbette mama dışında bir çok gıda maddesi verebilirsiniz. Bunları kategorize edecek olursak;
  • Et ürünleri
  • Yumurta
  • Süt Ürünleri
  • Sebzeler
  • Meyveler
Elbette bu ürünleri verirken hangi ürünü nasıl vereceğinizi bilmek, nelerin yararlı, nelerin zararlı olduğunu bilmek çok önemli.
 
KEDİYE YUMURTA VERMEK
 
Kedinize veya sokaktaki bir kediye yumurta verirken dikkat etmeniz gereken nokta az sayıda, haşlayarak vermenizdir. Yağda yaptığınız, baharatlar eklediğiniz yumurtaları vermeyiniz.
 
KEDİYE YOĞURT-PEYNİR VERMEK
 
Kedinize doğrudan çiğ süt vermeyiniz. Bunun yerine kedinize ufak ölçeklerde yoğurt, yağsız ve tuzsuz peynir vermek, bunları da az sayıda vermek faydalı olacaktır. Özellikle yoğurt son derece faydalı.
 
KEDİYE ET VERMEK
 
Et de kediler için son derece faydalı. Fakat yağda pişirilmiş, mangal için hazırlanmış, baharatlı ve soslu etler kedinizin sindirim sistemini alt üst etmektedir. Bunun yerine kedinize haşlanmış et, tavuk, hindi gibi ürünleri vermek doğru bir davranış olacaktır.
 
KEDİYE MEYVE-SEBZE VERMEK
 
Kediler etobur olsa da zaman zaman meyve-sebze yiyebilirler. Örneğin karpuz ve kavun gibi meyveler kedinizin sağlığına faydalıdır. Elma, muz, yaban mersini gibi meyveler de kedinizin ihtiyaç duyduğu vitaminlerin ve minerallerin tedariki açısından faydalıdır.
 
Sebzelerde ise haşlanmış ıspanak, yeşil fasülye, bezelye gibi gıdalara kediniz hayır diyemeyecektir. Kedi maması dışında bu gıdaların tümü belirlenen şekillerde güvenle verilebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.