Köpek 1 Günde Ne Kadar Mama Yer? Köpek Maması Kaç Gün Gider?

12-05-2022 00:32
Köpek 1 Günde Ne Kadar Mama Yer? Köpek Maması Kaç Gün Gider?
Köpekler şüphesiz can dostlarımız. Pek çoklarımız için bu cana yakın dostlarımız vazgeçilmez. Dolayısı ile köpek bakımında dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken bir çok nokta vardır. Bunlardan biri de köpeğin 1 günde ne kadar mama yediği. Yeni alınan bir köpek maması ne kadar gider? sorusu cebinin hesabını bilmek isteyenlerin bir numaralı soru işareti.
 
Köpek 1 günde ne kadar mama yer? sorusunun yanıtına gelmeden önce, köpek hakkında şu gerçek bilinmelidir ki; köpekler doyum hissetmeyen varlıklardır. Dolayısı ile köpeğin önüne ne kadar mama bırakırsanız o kadar yemeye çalışır. Dolayısı ile günlük vermeniz gereken mama miktarı hem köpeğinizin sağlığı, hem de sizin cebiniz açısından son derece kritiktir.
 
Köpek maması verirken köpeğinize dair bilmeniz gereken bir çok nokta var. Bunlardan ilki yaşı. Ama elbette tek etmen bu değil. Kilosu ve türü de köpeğinize vereceğiniz mama miktarının belirleyici unsurudur. 
 

15 KİLOLUK KÖPEK MAMASI NE KADAR GİDER?

 
Köpek maması için günlük bir hesap yapmak yerine aylık bir hesap yapmanız çok daha mantıklı olacaktır. Köpeğinizin kilosu ve yaşına göre vermeniz gereken miktar aylık olarak;
 
İki aylık ve 2 kilo bir köpek için aylık bir buçuk kilo mama yeterli olacaktır. Köpeğinizin yaşı ve kilosu arttıkça bu miktarın artması gerekmektedir.
 
Bu nedenle mama tanzimi yaparken köpeğinizin kilosunu ve yaşını bilmeniz çok önemlidir. Kilosu yaşına göre fazla olsa dahi ortalama vermeniz gereken miktarda köpeğinizin kilosu daha çok belirleyicidir. Örneğin 2 yaşında ama 2 kilo bir köpeğiniz varsa da hemen hemen 1.5 kilo mama vermeniz gerekmektedir.
 
Köpek 1 Günde Ne Kadar Mama Yer? Köpek Maması Kaç Gün Gider?
 

KÖPEK MAMASI CAT CANİS'TEN ALINIR

 
Köpeğinize ne kadar mama verdiğiniz kadar, hangi markaların mamasını verdiğiniz de çok önemlidir. Bu konuda gözünüz kapalı güvenebileceğiniz firma ise Cat Canis'tir.
 
Dünyanın en kaliteli mamaları Cat Canis'te.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.