Köpeklerde Kilo Kaybı Nedenleri Nelerdir? Köpeklerde Kilo Kaybı Mamadan Olur Mu?

21-05-2022 13:01
Köpeklerde Kilo Kaybı Nedenleri Nelerdir? Köpeklerde Kilo Kaybı Mamadan Olur Mu?
Köpeklerde kilo kaybı istenmeyen bir durum. Tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da kontrolsüz kilo alımı veya verimi bir soruna işaret ediyor olabilir. Özellikle konu en yakın dostlarımız köpekler olunca endişelenmek bir hayli normal. Fakat ilk olarak köpeklerde kilo kaybının nedenleri ile ilgili analiz yapmak gerekiyor.
 
Köpeklerde kilo kaybı ani olursa elbette bu bir soruna işaret olabilir. Bir çoklarımız bu sorunun temelini mamadan görebilir. Dolayısıyla ilk çözüm olarak mamayı değiştirenler çok. Fakat bu tek neden olmayabilir. 
 

KALORİ İHTİYACINI KARŞILIYOR MUSUNUZ?

 
Kedilerde ve köpeklerde günlük kalori hesabı yapmak basittir. Asıl kıstas dostumuzun kilosudur. Hesap şöyle yapılır;
 
[(30 × kg olarak ağırlık) + 70] × 1,2 kcal

Bu hesaplamayı tutturduğunuzda kalori açığını kapatmış ve dengeli beslemiş olursunuz. Fakat günlük kalori ihtiyacını karşılayamıyorsanız ortada yetersiz beslenme var demektir ki, bu son derece kötüdür ve kilo kaybı nedenleri arasındadır.
 
PARAZİTLERE DİKKAT
 
Köpeklerde kilo kaybına neden olacak nedenler arasında parazitler de bulunuyor. Sindirim sistemine yerleşen bu parazitler iştah kaybına neden olabileceği gibi, iştah kaybı yapmasa bile köpeğinizin kilo kaybına neden olabilir.
 
Eğer kalori ihtiyacını yeterli karşılıyorsanız, buna rağmen kilo kaybı söz konusu ise parazitlerin kontrolünü veterinere yaptırınız.
 
HİPERADRENEOKORTİSİZM NEDENİYLE OLABİLİR
 
Bu hastalık köpeklerde aşırı kortizol üretimidir. Bu durumda köpeğiniz aşırı derecede kilo vermeye başlayabilir. Bu hastalık iştah kaybına ek olarak yoğun tüy dökmesi ile gerçekleşir.
 
ORGAN HASTALIKLARI
 
Eğer köpeğinizde kalp, böbrek, sindirim sistemi hastalıkları varsa da köpeğinizin iştahı kesilebilir. Bu hastalıkların tümü köpeklerde kilo kaybı nedeni olabilir.
 
Köpeklerde Kilo Kaybı Nedenleri Nelerdir? Köpeklerde Kilo Kaybı Mamadan Olur Mu?

KÖPEK MAMADAN DOLAYI KİLO KAYBEDER Mİ?

 
Kalitesiz, besleyicilikten uzak, doyurucu olmayan mamalar da köpeğinizin ani kilo kaybı yaşamasına neden olabilir.
 
Bu nedenle köpeğinize mama seçerken mutlaka kaliteli, bilindik firmalardan almalısınız.
 
Yıllardır kedi-köpek maması alanında bir marka olan Cat Canis, sattığı ürünlerde köpeğinize sağlık vaat edip, bu tür sorunları yaşamamanız için koruyucu ve besleyici içerikleri olan ürünleri bünyesinden sunuyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.