Köpeklerin Hamilelik Süresi Kaç Gündür? Köpeklerin Hamilelik Süresince Verilmesi Gereken Mamalar

18-05-2022 21:47
Köpeklerin Hamilelik Süresi Kaç Gündür? Köpeklerin Hamilelik Süresince Verilmesi Gereken Mamalar
Köpeklerin hamilelik süresi cidden zor ve meşakkatli bir süreci beraberinde getirir. Zaten bakımı zor ve dikkat isteyen patili dostlarımız bir de hamile kaldıklarında çok daha dikkat ve özen ister bir hale getirir. Elbette yavruları gördüğünüzde buna değdiğini anlayacaksınız. Fakat Köpeklerin hamilelik süresi ile ilgili bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken noktalar var. Örneğin süresi, örneğin hamile köpeklere verilecek mamalar.
 
Köpeklerin hamilelik süresi bir hayli zorlu geçer. Irka göre farklı bir zaman olsa da ortalama bir süreç vermek gerekirse 58 ila 68 gün arasında doğum gerçekleşir ve her biri birbirinden sevimli yavrular dünyaya gelir. 
 
Köpeklerin Hamilelik Süresi Kaç Gündür? Köpeklerin Hamilelik Süresince Verilmesi Gereken Mamalar

 

KÖPEK HAMİLELİK SÜRECİNDE NASIL BESLENİR?

 
Hamile köpekler elbette tıpkı insanlar gibi özel bir gebelik süreci yaşarlar. Bu süreçte köpeğiniz bir çok can taşıdığı için daha özel olacaktır. Dolayısı ile ister evde, ister sokakta besleyin, hamile köpek beslemek dikkat ister.
 
Hamileliğin başlangıcında köpeklerde iştah kaybı görülür. Bu kayıp nedeniyle paniklemeyin. Bunun yerine hamile köpeğinize enerji değeri yüksek gıdalar verin. Bunu yaptığınızda hızlı biçimde toparlayıp, iştahı yerine gelecektir.
 
Bu süreçte folik asiti bol gıdalardan kaçının. Ayrıca takviye gıda vermeniz yerine mamasının besin değeri yüksek seçilmesi son derece faydalı olacaktır. 
 
Hamileliğin 4. haftasından sonra ise yavaş yavaş hamile köpeğe vereceğiniz mamanın içerisinde az miktarlarda da olsa yavru köpek maması katmanız gerekecektir.
 

HAMİLE KÖPEK MAMASI VAR MI?

 
Evet. Bir çok firma büyük çaplı veya küçük çaplı olduğu fark etmeksizin hamile köpeklere özel  içerik barındıran mamalar üretmekte. Hamilelik bitimi emzirme dönemi de bu özel mamalar kullanılmakta.
 
Bu mamaların en önemli özellikleri enerji değerlerinin yüksek oluşu. Bu değerler sayesinde hamile köpeğin metabolizması sarsılmıyor ve daha sağlıklı yavrular dünyaya getirebiliyor. Bu açıdan Cat Canis olarak sizlere özel fiyatlarla hamile köpek maması sunuyoruz. Dünyanın en kaliteli mamalarını bünyesinde bulunduran Cat Canis, hamile köpeklere özel mama seçeneklerinde de Türkiye'nin bir numarası.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.