Sokak Kedisi Maması Nasıl Seçilir? Sokak Kedisi Nasıl Beslenir?

16-05-2022 00:40
Sokak Kedisi Maması Nasıl Seçilir? Sokak Kedisi Nasıl Beslenir?
Sokak kedileri maalesef hayatın bir gerçeği. Ülkemizde evlerinde çok sayıda kedi dostu olan vatandaşımız olsa da, hızlı ürüyor olmaları başta olmak üzere çeşitli nedenlerle sokağın zor şartlarında yaşamak zorunda kalan bir çok kedi dostumuz da mevcut. Sokak kedilerine duyarlı olanlar sokak kedisi maması ile ilgili araştırmalar yapıyorlar.
 
Sokak kedisi maması ile ilgili bir çok soru işareti var. Besleme yapmak isteyip, sokakta yaşayan minik patili canlarımıza yardımcı olmak isteyenler için ufak bir rehber hazırladık. Bu rehberde kafanızdaki bir çok soru işaretine yanıt bulabilirsiniz.
 

SOKAK KEDİSİ MAMA YER Mİ?

 
Sokak kedileri elbette bir çok farklı yiyecek türüne alışkın. Başta çöpler olmak üzere sokakta yiyebilecekleri bir çok şey onların menüsü haline geliyor. Fakat hepimizin malumu üzerine fazlaca artan kedi nüfusu ve hemen toplanan çöpler yüzünden kediler mama bulamıyor ve aç kalıyorlar.
 
Sokak kedileri gerek kuru, gerek yaş mama yerler. Mamalar her tür kedinin hoşuna gidecek şekilde tasarlanmıştır.
 
Sokak Kedisi Maması Nasıl Seçilir? Sokak Kedisi Nasıl Beslenir?
 

SOKAK KEDİSİ NE SIKLIKLA BESLENMELİ?

 
Sokaktaki canlarımıza duyarlı olanlar gerek kendi sokaklarındaki, gerek beslemeye gittikleri yerdeki kedilerin aç kalmasını asla istemiyor. Dolayısı ile günlük verilebilecek miktarı merak ediyorlar.
 
Bu miktarlar;
 
  • Yavru kediler için günde 4 kez birer avuç
  • 3-6 aylık kediler için günde 3 kez birer avuç
  • 6 aylık ve sonrasında günde 2 kez birer avuç mama vermek günü çıkarmaları açısından yeterli olacaktır.

SOKAK KEDİSİ MAMASI İÇİN ÖNERİLER

 
Kediler son derece hassas canlılar. Dolayısıyla sokak kedisinin de beslenmesinde vitaminler, mineraller ve proteinler bir hayli kritik. Besleyeceğiniz sokak kedisine vereceğiniz mamanın evinizdeki kedide olduğu gibi besin içeriği bol mamalardan olmasına dikkat etmelisiniz. 
 
Mama firması olarak hangisinden alırsanız alın, Cat Canis farkıyla fırsatlardan, zaman zaman besleme amacıyla gelen mama kampanyalarından faydalanabilirsiniz. Bunun için sitemizi ziyaret ediniz. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.