Yavru Kedi Kuru Mama Yer Mi? Kuru Mamaya Ne Zaman Başlanır?

12-05-2022 23:32
Yavru Kedi Kuru Mama Yer Mi? Kuru Mamaya Ne Zaman Başlanır?
Biricik sevimli dostlarımız kedilerin beslenmesi son derece önem arz eden bir konu. Bilinçsiz beslenme neticesinde kedinizin sağlıksız olması bizleri bir hayli üzer. Bu nedenle kedilerin beslenmesi bilinçli bir şekilde yapılmalı. Bu konuda akla gelen ilk soru yavru kedi ve kuru mama ilişkisi. Kuru mamayı ilk kez almayı düşünenler kuru mamanın ne zaman verileceğini merak ediyor.
 
Kedilerin yavru sayıldıkları dönem son derece kritik. Düzgün aşılama, özel bakım ve elbette düzgün beslenme stratejisi ile kedinizin ilerleyen yaşlarda güçlü bir bağışıklığa, parlak tüylere ve sağlıklı bir bedene sahip olmasına neden olacak. Bu konuda kuru mamaya geçişte düzgün bir planlama yapılması çok önemli. Fakat esas dikkat edilmesi gereken yavru kedinin ne kadarlık olduğu.
 

YAVRU KEDİ KURU MAMA YER Mİ?

 
Bu konuda kedinin kaç aylık olduğuna bakılmalı. Öncelikle kedilerin ilk 45-50 günlük dönemlerinde annelerinin yanında kalması. Ama elbette zaman zaman annesini kaybetmiş yavru kedileri sahiplenen dostlarımız da mevcut. Bu kişiler yavru kediye kuru mama verip vermeme noktasında tereddüt halindeler.
 
İlk 1 ay kedilere kuru mama önermiyoruz. Annesinin yanından ayrılmak zorunda kalmış bu dostlarımıza kedi sütü tozları, bebek muhallebisi veya yavru kedi mamaları ile beslenebilirler. Günümüzde gelişen imkanlarla yavru kedilere özel mama da üretilebiliyor.
 

YAVRU KEDİYE NE VERİLİR?

 
Kedilerin ilk iki ay annesinin yanında kalması, annesinin sütü ile beslenmesi tavsiye ediliyor. Bu mümkün değilse de evinizdeki gıdaları da değerlendirmeniz mümkündür. Yavru kediye yağsız et, pişmiş sığır eti, tavuk eti, balık eti verilebilir. Bunların küçük parçalara ayrılması gereklidir.
 
Ayrıca bulabiliyorsanız kedi sütü tozu vermeniz de gerekebilir.
 
Yavru Kedi Kuru Mama Yer Mi? Kuru Mamaya Ne Zaman Başlanır?
 

KURU MAMA VERMEYE NE ZAMAN BAŞLANIR?

 
Kediye ilk bir ayı boyunca kuru mama verilmesini önermiyoruz. Zaten kediniz ilk ayının sonunda yavaş yavaş kuru mamaya ilgi duymaya başlayacaktır. Birinci ayın sonunda kedinizi kuru mamaya alıştırmak için biraz ılık su ile birlikte kuru mama vermek son derece sağlıklı ve doğru bir yaklaşımdır.
 
Yavru kedinizin dişleri çıkmaya başlamadıysa kesinlikle kuru mama vermeyiniz. Dişleri çıktığında ise kuru mama verilmeye ve alıştırılmaya başlanabilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.